Teniška akademija Breskvar

zunanje igrišče-breskvar
Začetki Teniške akademije Breskvar segajo v leto 1992, ustanovila pa sta jo Boris in Peter Breskvar. Boris Breskvar je mednarodno priznan trener, ki je treniral tudi zvezde svetovnega formata, kot sta Boris Becker in Steffi Graf, med pripravami na Davisov pokal pa je bil tudi vodja slovenske teniške reprezentance.
Teniška akademija Breskvar se posveča predvsem aktivnim oz. profesionalnim igralcem tenisa, vodijo pa tudi teniško šolo in teniški vrtec za otroke. Pod njenim okriljem so se učili tudi nekateri vidnejši slovenski tekmovalci, na primer Živa Grašič, Petra Rampre, Andrej Kračman in drugi. V okviru Teniške akademije Breskvar se odvijajo različni teniški turnirji, leta 1999 pa je pri njih potekalo tudi tekmovanje med slovensko in senegalsko reprezentanco za Davisov pokal. Leta 2012 je Tennis Academy Breskvar postala del mreže elitnih akademij Prince (International PPI Academy).
Njihov teniški center stoji na Tesovnikovi ul. 74c v Ljubljani. Imajo tri peščena igrišča in eno s trdo podlago, ki jih v času zimske sezone prekrijejo z montažnimi baloni, za svoje tekmovalce pa so uredili tudi interni fitnes. Od leta 2006 imajo novo športno dvorano z badmintonskimi in teniškimi igrišči, v poletnem času pa sta odprti tudi dve igrišči za odbojko na mivki.

bovec 2012 breskvar
V teniškem trenerskem teamu Teniške akademije Brekvar je šest kvalificiranih teniških trenerjev in en kondicijski trener. Teniška šola poteka v majhnih skupinah, ki so oblikovane tako, da so si igralci čim bolj enakovredni, s čimer jim je omogočen boljši napredek. V teniško šolo se lahko vpišejo tako tisti, ki si želijo tenis igrati le rekreativno, kot tisti, ki se želijo z njim ukvarjati profesionalno. V kolikor bi želeli bolj individualen pristop k učenju tenisa, pa so na voljo tudi individualni treningi s trenerjem, ki so v celoti oblikovani glede na vaše želje in potrebe. Za udeležence teniške šole in tekmovalce organizirajo tudi tedenske kondicijske treninge, spomladi pa teniške priprave v Portorožu. V juliju in avgustu potekajo v Ljubljani dopoldanski in celodnevni enotedenski teniški kampi,  v avgustu pa bo potekal tudi teniški kamp v Bovcu. Udeležijo se ga lahko tudi cele družine, kar predstavlja odlično  možnost za družinske počitnice, saj Bovec ponuja tudi možnosti za druge aktivnosti v naravi.

Tenis tudi v darilnih paketih SelectBox:

Pakete SelectBox lahko kupite na www.selectbox.si ali v več kot 140 trgovinah po vsej Sloveniji.