Potop v razvajanje Geish – japonska masaža obraza v Nataraja Studiu

Eden izmed razlogov, zakaj preprosto obožujem azijske masaže obraza je zato, ker so dolge. Ne zaključijo se po 15 minutah, kot masaže v lepotnih salonih, temveč trajajo celo uro in imajo tudi blagodejen učinek na obraz. Nataša, lastnica Nataraja joga studia je izšolana za tradicionalno japonsko masažo obraza, ki je bila najpopularnejša med Geishami. Tokrat je je bil deležen moj obraz. Več o ponudbi, ki jo najdeš med darilnimi paketi Selectbox, si lahko ogledaš TUKAJ >>

IMG_0106

Nataraja studio je meni zelo ljub – prostor, ki je v stari meščanski hiši v Ljubljani, je zelo prijeten in sproščujoč. Ne glede na to, ali se tja odpravljaš na masažo obraza, jogo, zvočno kopel ali make-up, se boš lahko popolnoma sprostil/a.

Na obraz v resnici pogosto pozabljamo. Naličimo ga že, a ga preredko masiramo in »treniramo« kot to počnemo z ostalimi deli telesa. Zato ima masaža, kot je japonska, ki se posveča vsem glavnim meridijanom na obrazu in glavi, prav blagodejna. Čeprav v osnovi ne gre za strogo pomlajevalno masažo, ima vsekakor tudi te učinke.

IMG_0165

Pogled na Ljubljano iz terase Nataraja Studia.

Uležem se na masažno mizo, Nataša prižge nežno glasbo in mi najprej očisti ličila z obraza. Že samo ko se spomnim masaže, čutim ugodje. Potem začne sprva bolj nežno – masira obraz, dekolte, vrat in lasišče. Meni je še vedno najljubša masaža lasišča, ker me v trenutku popolnoma sprosti in odklopi od dnevnih obveznosti.

Vprašam, kakšno olje uporablja, saj ima zanimiv vonj. Pravi, da voham eterično olje laškega smilja, ki je dodano bazi olja, ki ga uporablja. Vonj je sproščujoč, a tudi zelo bogat obenem. Masaža je vse prej kot »klasična«. Nataša se ustavi ob posameznih akupresurnih točkah in jim posveti več pozornosti. Kasneje mi tudi razloži, da čez glavo poteka 8 meridijanov in da se japonska masaža obraza orientira na njih.

IMG_0128

Od ugodja že naspol dremljem in spremljam dogajanje na svojem obrazu. Gibi rok so zares zanimivi, enkrat nežni in tekoči, drugič močnejši in bolj točkovni. Glede na to, da masaža traja eno uro, mi postane jasno, da je na naših obrazih in lasiščih očitno zares veliko pomembnih energijskih točk. Japonska masaža pospešuje pretok limfe, osnovana pa je tako, da se gnete celotno tkivo obraza, dekolteja in lasišča. Ne gre torej zgolj za prijetno glajenje obraza, temveč za več kot prijetno globinsko masažo. Obenem tovrstna masaža poskrbi za boljšo prekrvavitev, uravnoveša »chi« energijo v telesu, spodbuja pretočnost notranjih organov (saj ne obraz kot stopala – na njem so vse točke notranjih organov, ki se jih med masažo gnete).

IMG_0099

Japonska masaža Geish tradicionalno velja za terapevtsko lepotno masažo. In le kdo bi bolje poznal skrivnosti ohranjanja mladostne lepote kot Geishe? Znanja se je Nataša priučila na priznanem aromainštitutu v Angliji.

Masaža »prehitro« mine, pa čeprav traja celo uro. Z največjim veseljem bi se razvajanju prepustila še za kakšno uro ali dve. Pogledam se v ogledalo in ugotovim, da kar sijem! Pa ne zaradi olja, temveč zaradi prebujenega obraza in sproščenega lasišča. Morda se sprašuješ, kaj ima lasišče s sproščenostjo? Ramenske mišice so povezane z mišicami glave. In kadar si pod stresom in zateguješ ramenske mišice, pogosto zateguješ tudi tiste na glavi – zaradi tega mene recimo pogosto boli lasišče, potem pa se ob masaži sprosti. Če tudi ti potrebuješ malce sprostitve in si želiš vrhunske masaže obraza, si oglej ponudbo Nataraja Studia TUKAJ >>

IMG_0256

Seveda pa je japonska masaža obraza lahko tudi čudovito darilo! Ponudbo najdeš v darilnih paketih SelectBox že od €24.80 naprej. Oglej si ponudbo TUKAJ >>

IMG_0252


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Poletje_turizem_1920x400px_SLO-1900x400