Lambergh wellness – oaza miru v objemu zeleneče narave

Pride dan, ko potrebuješ počitek, razvajanje in čas zase. Kaj storiš takrat? Jaz sem se odločila za obisk wellnessa v hotelu Lambergh. Kot se je izkazalo kasneje, se ne bi mogla bolje odločiti. Lambergh Chateau & Hotel se skriva v objemu zeleneče narave, v mirnem kraju, Begunje na Gorenjskem.

 IMG_9617

Že pot, ki naju je vodila po lokalni cestici mimo gozdov in poletno buhteče narave, je pripravila pravšenj uvod v sproščanje, ki naju je čakalo v wellnessu. Lambergh Chateau & Hotel je zanimiv tudi arhitekturno, saj združuje dve različni stavbi – Chateau oziroma renesančni dvorec, ki je v celoti prenovljen v primarnem slogu; ter moderen, na novo sezidan hotel. Pred dvorcem opazim tudi romantičen vrt, petja ptic in šelestenja dreves ne moreš zgrešiti.

 IMG_9677

Hotel je miren in intimen, zato je pravšnji za pobeg od vrveža. Na recepciji dobiva kopalne plašče, brisače in rjuhe za savno. Že prvi pogled na bazene me razveseljuje, saj je prostor, kjer se nahajata plavalni bazen in jaccuzzi v celoti obdan s steklom, skozi katera lahko opazujem gozd, park, dvorec in zeleneče travnike.

 IMG_9624

Potopim se v toplo, brbotajočo se vodo jaccuzzija in se prepustim tako fizični kot vizualni sprostitvi. Marsikje sem že bila, pa še nikoli nisem imela tako lepega razgleda iz wellnessa. Če se tudi ti težko sprostiš, ker si ves čas v pogonu, potem te bosta kombinacija tople vode in pogled na zelenje povsod naokoli tebe zagotovo sprostila. Veter piha ravno toliko, da nežno premika krošnje dreves in zdi se, kot bi se znašla v nekem drugem času, v drugem svetu. Soncu pa se lahko nastavljaš tudi na sončni terasi wellnessa s pogledom na te iste gozdove.

 IMG_9649

Ko objem vode že sprosti vse napete mišice, se odpraviva v svet savn, nadstropje nižje od bazenov. Stopiva v dišeč prostor, oazo savn in počitka. Pričakajo naju tri vrste savn – turška, finska in meni najljubša – infrardeča. V prostoru je tudi ohlajevalni bazen, ki vabi h kopanju, a je res hladen – vanj se lahko potopiš zgolj na hitro, vsaj če ne maraš mrzle vode, kot je ne maram jaz. Najprej si privoščiva čaj, ki naju pričaka v kotičku s čaji in svežim sadjem. Malo posediva v sobi za počitek, spijeva čaj in se podava v savne. Uležem se v infrardečo savno, v kateri najlažje diham, saj ni prevroča. In toplota me poasi objema, segreva in pomirja. Všeč mi je, da so savne dovolj velike, da v njih lahko ležim, saj je to edini način, da se popolnoma predam savnanju. Iz polsna se zbudim, ko infrardeča savna že »opravi« svojo nalogo in mi pregreje celo telo. Obrišem si pot z obraza in si privoščim nekaj minutno hladno prho in še eno skodelico čaja.

IMG_9656

Savnanje je zame kot zdravilo. Čim sem utrujena, pod stresom ali na meji s prehladom, je ravno savna tista, ki me spravi k sebi. A je težko najti savno, ki ti ustreza in v kateri ni prevelike gneče. Tokrat sva jo zagotovo našla. Kraj, kamor se bova z veseljem vračala v iskanju počitka, umika in dobrega potenja v savni. Lambergh Chateau & Hotel toplo priporočam tistim, ki iščete primerno darilo za svoje bližnje ali pa zgolj nekaj ur za počitek. Ponudbo seveda najdete v darilnih paketih SelectBox, v wellness oazo pa se lahko podate že za €24.80. Oglejte si ponudbo TUKAJ >>

IMG_9658

IMG_9630


SelectBox je ime za izvirne darilne pakete, ki ponujajo izjemna doživetja in nepozabne izkušnje. Celoten program obsega preko 1800 različnih možnosti, ki jih najdete v 26 različnih darilnih paketih. Vabimo vas k ogledu celotne ponudbe SelectBox, ki jo najdete na spletni strani www.selectbox.si

Poletje_turizem_1920x400px_SLO-1900x400