Bučkin kolač

Marsikdo ima rad jesen zaradi čudovitih barv, v katere se v tem letnem času ovije narava, gurmani pa jo imamo radi zato, ker nam jesen ponuja izvrstno paleto kulinaričnih dobrot, na primer gobe, kostanj, grozdje in buče.

Vsi obožujemo bučkino juho, redkokdo pa se loti priprave buč na nekoliko drugačen način. Kulinarična navdušenka Mateja, ki poleg gurmanskih dobrot kreira tudi blog Zgodbe na krožniku, je buče uporabila kot glavno sestavino za slasten kolač.

buckin_kolac1

Sestavine
350 g naribane bučke
120 g naribane hokaido buče
4 jajca
Šopek bazilike in timijana
70 g naribanega edamca
50 g naribanega pekorina
1 dl mleka
150 g polnozrnate moke
5 g pecilnega praška
Sol
Poper

Priprava
Pečico prižgemo na 180 °C (ventilacija). Naribamo bučke in jih malo nasolimo, da spustijo vodo. S soljo ne pretiravajmo, saj to vsebuje že sir. Jajca razžvrkljamo in jim dodamo mleko, nasekljano baziliko ter timijan, nariban sir in malce popra. Dobro premešamo in postopoma dodajamo še moko s pecilnim praškom. Čisto na koncu vmešamo še odtisnjene naribane bučke ter hokaido bučo.
Maso zlijte v vam ljubi pekač, ki ga prej dobro namastite in pomokate. Pecite 45 minut.

buckin_kolac2

Pa dober tek!